Boter maakt je broodje kaas smeuïger en je haricots verts zoveel lekkerder, je lichaam zwaarder en je muffintop dikker. Toch? De een houdt van boter, de ander kan het niet over haar hart verkrijgen om een klontje boter toe te voegen aan de maaltijd. Is boter nou gezond of ongezond? De beautywebsite Byrdie besloot het uit te zoeken en vroeg diëtiste Lauren Slayton naar de waarheid. Ready for it?
Na al die jaren willen we het gewoon weten, is boter nou slecht voor je of niet? Oké daar gaan we, boter wordt gemaakt van karnemelk of room en is soms gezouten en soms ook niet. Eigenlijk is boter dus gewoon melkvet en dit wordt vaak geassocieerd met verzadigde vetten. En vetten zijn slecht, toch?!
Diëtiste Lauren Slayton geeft aan dat deze haat aan boter verandert, vet wordt tegenwoordig minder gezien als de boosdoener. Avocado zit ook boordevol vetten, maar gezonde.
Dus is boter nou wel of niet goed voor je? Lauren geeft aan dat je zeker boter mag eten, tot op een zekere hoogte. Boter is een natuurproduct en zit boordevol gezonde stoffen, denk aan vitamine A. Ga wel voor gras gevoed boter. Heh wat? Dit is boter dat gemaakt is van koeien die in de wei lopen van gedroogd gewas. Oftewel, ze eten geen voedsel van graan op basis van mais of soja, maar echt groen, gezond gras.
Smelt dus gerust klontje boter over je verse, groene boontjes, maar niet teveel!
Beginbeeld: food52.nl
Bron: Byrdie
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF