
Vandaag zijn we niet alleen ongelofelijk happy omdat het einde van de week weer in zicht is, maar ook door het volgende heugelijke nieuws over een van onze favoriete guilty pleasure: chocolade! En in het speciaal melkchocolade, er is namelijk een nieuw onderzoek gepubliceerd waar wij erg enthousiast van worden. Ruil die pure chocoladerepen maar weer om voor die over overheerlijke Milkarepen!
Donkere chocolade met een hoog percentage aan cacao wordt al jaren de hemel in geprezen en de laatste periode aanbevolen als ultieme snack voor als je een beetje op de kilo's let. Tien gram pure chocolade per dag zou namelijk hartstikke goed voor je zijn, maar wat blijkt nu, melkchocolade ook! Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Heart bewijst dat mensen die elke dag tussen de 16 en 100 gram chocolade opsmikkelen 14% minder kans hebben op hart- en vaatziekten en 24% lager risico op een beroerte hebben in vergelijking met mensen die nooit chocolade eten (goed nieuws voor alle chocolade-liefhebbers).
In dit onderzoek werd niet gediscrimineerd tussen pure en melkchocolade, de deelnemers mochten zelf kiezen wat ze aten. Tromgeroffel... De 21.000 deelnemers aten meer melkchocolade dan donkere chocolade. Huh? Ja, ook met het eten van melkchocolade heb je dus minder kans op hart- en vaatziekten en een beroerte.
Een beetje raar is het wel, uit onderzoek blijkt namelijk dat de flavonoïden in het cacao zorgen voor die gezondheidsvoordelen en die zitten voornamelijk in pure chocolade. Anyway, wij beginnen deze vrijdagochtend met een heerlijke Milkareep!
Beginbeeld: Pinterest
Gif: Tumblr
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF