Dat is nog eens sushi op een andere manier! Voor deze fruitshi vul je zoete sushirijst met het lekkerste fruit en daarbij eet je natuurlijk geen sojasaus, maar een overheerlijke fruitdip. En het leuke is dat je deze fruit sushi heel gemakkelijk zelf kunt maken: hoe leuk is dat voor een feestje of als nagerecht?
De zoete sushirijst maak je niet op de originele manier met rijstazijn, maar met water, suiker, een beetje zout, kokosmelk en vanille. Alleen al hiervan begin je te kwijlen, geef maar toe. Is de rijst afgekoeld, dan kan je sushirollen gaan maken. Vul je fruitshi's met elke combinatie die je lekker vindt, bijvoorbeeld ananas met aarbeien, kiwi met banaan, framboosjes met mango en verder elke andere overheerlijke fruity combinatie.
De rijst die je over hebt kun je tot kleine bolletjes rollen en er een stukje fruit opleggen, net zoals de echte nigiri's. In plaats van sojasaus maak je een dip van frambozen en wat water: gooi de framboosjes in de blender tot je een sausje krijgt en verdun eventueel met water.
Bekijk het volledige recept in de fruitshi video hieronder en smullen maar!
Fruit Sushi (Fruitshi!) / Inspired by: Gemma Stafford's Bigger Bolder BakingPIN IT FOR LATER: http://bit.ly/frtsushi
Posted by Tasty on Tuesday, 27 October 2015
Bron: Buzzfeed
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF