Goddelijk en gezond, daar houden we van. Foodie Pauline van Uit Pauline's Keuken ook en gelukkig plaatst ze regelmatig de lekkerste recepten online die we maar wat graag direct willen uitproberen. Onder andere dit gezonde chocolade bananenbrood, omnomnom!
Een gezond chocoladebrood, horen we je denken, maar het kan echt. Niet met smeuïge melkchocolade natuurlijk, maar met de gezondere varianten: pure chocolade of rauwe cacao. Hier zit minder tot geen suiker in, wat een plak chocolade bananenbrood een verantwoord tussendoortje maakt. Dit is dus het perfecte recept voor chocolade lovers die op de gezonde tour zijn.
Dit mag er op je boodschappenlijstje: drie rijpe bananen, vier eieren, 150 gr amandelmeel, 50 gr cacao, twee tl bakpoeder, 50 gr pure chocolade of rauwe cacao, 50 gr gemengde noten, 40 gr kokos, 40 gr kokosolie en een snufje zout.
Verwarm je (hetelucht) oven voor op 175 graden en zet een cakevorm klaar. Pel je bananen, pureer ze glad met een staafmixer en klop een voor een de eieren mee in het beslag. Spatel vervolgens het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout erdoor. Hak de noten en chocolade in stukjes en spatel dit ook door je beslag. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de kokos toe aan je bananenmengsel.
Vet de cakevorm in met wat boter of bakspray en giet het mengsel in de vorm. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak het in ongeveer 45 minuten af. Met een satéprikker kun je checken of je brood klaar is: steek de prikker in het midden van je cake en bekijk of 'ie er schoon uit komt. Is dat het geval, dan is je chocolade bananenbrood gaar en klaar! Laat het brood nog wel even afkoelen als je zolang kan wachten met eten. Tip: bewaar het brood luchtdicht verpakt of verpakt in aluminiumfolie ongeveer vijf dagen. Enjoy!
Bron en beeld: Uit Pauline's Keuken
Liefs, Laurien