Een hele tijd is het een trend geweest om geen brood meer te eten (tarwe! gluten! koolhydraten!). Brood werd gezien als een product dat ervoor zorgde dat je zwaarder werd, de gluten zouden je buik opblazen, kortom: brood was slecht. De meeste mensen komen daar nu toch wel van terug blijkt nu.
In de eerste vier maanden van dit jaar is de omzet uit de verkoop van brood in de supermarkt gestegen met twee procent en dit is de eerste stijging in de afgelopen vier jaar. De 'ik-eet-geen-brood-trend' lijkt daarmee te zijn uitgewerkt. Ook de Schijf van Vijf raadt aan om weer lekker van brood te gaan genieten, het zit namelijk vol met vezels, ijzer en B-vitamines en dat is alleen maar goed voor je.
Daarnaast is brood de belangrijkste bron van jodium, omdat jodium in bakkerszout verwerkt is wat weer gebruikt wordt om brood te bakken. Genieten dus, van die boterham tijdens de lunch vanmiddag!
Dit is nog een reden om brood te eten en het heeft te maken met Nutella.
Bron: Nu.nl, Voedingscentrum
Beginbeeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF