Als je net als ik student bent, gaat er een wereld voor je open door deze hack. Meestal koop ik de goekopere huiswijn, niets mis mee zou je zeggen. Ik ben geen Française die aan haar wijn gaat ruiken en precies weet wat de ingrediënten zijn en of de wijn goed is. Ooit misschien wel, maar nu nog even niet. Wijnen die onder de €5 zitten, zijn meestal niet de beste wijnen. Logisch ook. Wil jij nu weten hoe je deze wijnen beter laat smaken? Lees dan even verder.
Mocht je vanavond lekker gaan borrelen bij je thuis of bij iemand anders; neem deze hack mee zou ik zeggen. Er is namelijk een manier om goedkopere wijn perfect te laten smaken. Gooi de wijn gewoon in een blender. Het is een proces wat hyperdecanting wordt genoemd. Door deze techniek maak jij je 'cheap' wijn wat rijker van smaak. Hyperdecanting is ontwikkeld door Nathan Myhrvold, een talentvolle chef kok, gastronoom en naturkundige (ja, wauw). Hij heeft gewerkt met Bill Gates en Stpehen Hawking en is acteur in de Modernist Cuisine: The Art and Schience of Cooking.
maar wat is 'hyperdecanting'?
Dump je fles wijn in de blender en mix het voor 30 seconden. De wijn zal schuimig worden en je ziet kleine bubbeltjes. Laat de bubbels verdwijnen en schenk de wijn in een glas. Proef het verschil! Hyperdecanting versnelt het beluchten van je wijn. Veel wijnen smaken lekkerder als je zuurstof binnenlaat.
We hopen dat je een blender thuis hebt staan. Zo ja, dan weet je wat je te doen staat vanavond!
Bron: Bustle.com
Beginbeeld: Shutterstock
Beelden: Giphy.com
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF