FAQ & uitleg

Mijn Fashionlab account

Je kunt gratis een Fashionlab account aanmaken waarmee je andere Fashionlabbers of de Fashionlab redactie kunt volgen. Sla je fav' shops, artikelen en (vintage) producten op in je Fashionlab account, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden. Als Fashionlabber kun je leuke extraatjes verwachten, zoals exclusieve kortingscodes of een cadeautje voor je verjaardag. In je Fashionlab account kun je aangeven of je onze newsletter wilt ontvangen en je kunt je Vintagelab bekijken.

In je Vintagelab verkoop je treasures die je zelf niet meer draagt, maar die wel mooi genoeg zijn om aan andere fashion lovers te verkopen. De meest populaire items uit je Vintagelab zijn te zien in je Fashionlab account. Je account heb je ook nodig om vintage van andere Fashionlabbers te kopen.

Ga naar 'Registreren' rechtsboven op Fashionlab.nl of klik op 'Meld je gratis aan' aan de rechterkant van Fashionlab.nl. Vervolgens kun je een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord invullen. Om een Fashionlab account te kunnen aanmaken moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Maak de keuze of je onze newsletter wilt ontvangen. Dit kun je te allen tijde aanpassen in je Fashionlab account.

Wil je liever een Fashionlab account aanmaken met je Facebook account? Ook dat kan. Klik dan op de 'Aanmelden via Facebook' button en volg de instructies.

Samen met je gebruikersnaam kun je hiermee inloggen in je Fashionlab account. Wachtwoord wijzigen? Klik hier.
Met dit e-mailadres, te zien in je Fashionlab account, sta je ingeschreven. Hierop ontvang je onze newsletter, als je aangegeven hebt deze te willen ontvangen. Om je e-mailadres te wijzigen log je in op je Fashionlab account en klik je op 'Bewerken'.
Je kunt je profielfoto wijzigen door op 'Bewerken' te klikken in je Fashionlab account. Klik op 'Wijzigingen opslaan' als je tevreden bent met je profielfoto. Het formaat voor de foto is minimaal 200x200 pixels.
Ga naar 'Mijn Fashionlab' en vul 'Ja' in als je onze newsletter wilt ontvangen. In de newsletter staan de laatste fashion en beauty artikelen, musthaves, nieuwe webshops, events en andere must reads. Vul 'Nee' in als je onze newsletter niet wilt ontvangen. Je kunt dit op elk moment aanpassen in je Fashionlab account.
Dit kan door op 'Inloggen' rechtsboven op Fashionlab.nl te klikken, daarna je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen en dan te klikken op de button 'inloggen'. Heb je een Fashionlab account geregistreerd met je Facebook account? Klik dan op het Facebook icoontje.
Dit kan door rechtsboven op Fashionlab.nl te klikken op 'Uitloggen'.
In je Fashionlab account bij 'Mijn gegevens' staat de optie: 'Account verwijderen'. Heb je eenmaal je account verwijderd, dan kun je dit niet meer ongedaan maken.
In je Vintagelab verkoop je treasures die je zelf niet meer draagt, maar die wel mooi genoeg zijn om aan andere fashion lovers te verkopen. Je Vintagelab kun je bekijken in je Fashionlab account en ook de meest populaire items uit je Vintagelab hebben we voor je op een rijtje gezet. Alle info over je Vintagelab kun je in je Fashionlab account aanpassen. Lees hier meer over je Vintagelab.
In je Fashionlab account kun je berichten ontvangen en versturen naar andere Fashionlabbers. Ook ontvang je van de Fashionlab redactie leuke berichtjes in je Fashionlab account.
Dit is een overzicht van alle Fashionlabbers die je volgt. Je kunt hierin zien wie zij volgen en wat hun fav' shops, producten en artikelen zijn en of ze nieuwe items hebben toegevoegd aan hun Vintagelab. Tip: volg de Fashionlab redactie. Wil je andere Fashionlabbers volgen, ga dan naar hun Fashionlab of naar de leden optie bovenin en klik op follow. Klik op unfollow als je iemand niet meer wilt volgen.
Dit zijn Fashionlabbers die jou volgen. Zij kunnen zien wat jouw fav' shops, producten en artikelen zijn en welke items nieuw zijn toegevoegd aan je Vintagelab.
Hierin staan alle producten die je als fav' hebt opgeslagen. Is een product uitverkocht, dan wordt deze verwijderd uit je wishlist.
Hierin staan alle webshops die je als fav' hebt opgeslagen. Zo heb je een handig overzicht van jouw favoriete online shops.
Hierin staan alle artikelen die je als fav' hebt opgeslagen.
Alleen leden van Fashionlab kunnen jouw account bekijken. Ze zien alleen jouw profiel, dus: je naam, de datum waarop je Fashionlabber bent geworden en of je een Vintagelab hebt. Ook kunnen andere leden van Fashionlab jou volgen.

Shoppen

In de categorie Shoppen kun je snuffelen door alle fashion en beautyproducten die we hebben verzameld op Fashionlab.nl. Bekijk alle producten of selecteer op 'Kleding', 'Schoenen', 'Accessoires' of 'Beauty'. Wil je een product opslaan in je Fashionlab account? Klik dan op 'Fav' item. Wil je het product bestellen? Klik dan op '??' en volg het bestelproces van de betreffende webshop waarnaar je wordt doorverwezen.
Ga naar het artikel dat je wilt bestellen en klik op '??'. Je wordt nu automatisch doorverwezen naar de betreffende webshop. Volg de instructies van de webshop en bestel je fav' item.
Ga naar het artikel dat je wilt toevoegen aan je wishlist en klik op 'Fav' item'. Het artikel is nu opgeslagen en te zien in je Fashionlab account.
Dit kan voorkomen als een product online is uitverkocht. Om teleurstellingen te voorkomen verwijderen wij het product uit je wishlist, zo zie je direct dat het item niet meer te bestellen is. Hierover ontvang je uiteraard een bericht in je account.

Webshops

In het webshop overzicht staan ruim 300 webshops omschreven. Sorteer op 'Populair', 'Nieuw toegevoegd', 'A-Z' of 'Z-A' of op categorie. Zoeken naar een bepaalde webshop kan door de naam in te vullen in het veldje aan de linkerkant in het webshopoverzicht. Ook kun je zoeken op de beginletter van een webshop.
Je kunt een webshop opslaan als 'Fav' shop' in je Fashionlab account. Van ruim XXX webshops kun je producten bekijken en bestellen. Sorteer de producten gemakkelijk op categorie, merk, maat, kleur, prijs of sale.
Sommige webshops bieden een actie aan, zoals sale, korting op merken of op bepaalde producten. Wij verzamelen deze acties voor je in het 'Acties' overzicht dat je terugvindt in het webshopoverzicht.
In het 'Kortingscode' overzicht verzamelen we de aantrekkelijkste kortingscodes voor je. Hiermee ontvang je bijvoorbeeld korting op je bestelling of profiteer je van gratis verzending. Daarnaast bieden wij in samenwerking met de webshops regelmatig exclusieve Fashionlab kortingscodes aan zodat je met extra korting kunt shoppen bij je favoriete webshops.

Merken

In het merkenoverzicht vind je alle merken die op Fashionlab staan. Sorteer op 'A-Z' of 'Z-A' of op categorie. Zoeken naar een bepaald merk kan door de naam in te vullen in het veldje aan de linkerkant in het merkenoverzicht. Ook kun je zoeken op beginletter van het merk.

Mijn Vintagelab

Op de redactie van Fashionlab misten we een goede online marktplaats voor het verkopen van mooie fashion treasures: kledingstukken, schoenen en accessoires die je zelf niet meer draagt, maar waar je een ander wel blij mee kunt maken. Op andere online aanbieders van tweedehands producten verdwijnt je advertentie snel naar de achtergrond, door het grote aanbod van producten. Dit vinden wij zonde. We zouden eens in de zoveel tijd onze vintage kleding kunnen verkopen op een markt, maar we kunnen het niet over ons hart verkrijgen om voor slechts een paar euro onze mooie blazer, jeans of enkellaarsjes weg te geven. Met als resultaat dat onze berging/zolder/kledingkast uitpuilt van zakken vol fashion treasures. Vandaar het idee voor een Vintagelab: een marktplaats voor tweedehands fashion treasures.

Als je geregistreerd staat op Fashionlab met je Fashionlab account dan kun je een gratis Vintagelab aanmaken. In je eigen Vintagelab kun je kleding, schoenen en accessoires die je zelf niet meer draagt, maar waar je een ander nog wel blij mee kunt maken, verkopen. Ook kun je andere Vintagelabs volgen, vintage items bekijken en natuurlijk bestellen.

Creëer je eigen Vintagelab door in je Fashionlab account een gratis Vintagelab aan te maken. Je kunt nu de items die je wilt verkopen, toevoegen aan je Vintagelab. Andere Fashionlabbers kunnen jou volgen en je Vintagelab als fav' opslaan. Als iemand een item uit jouw Vintagelab wilt bestellen, dan ontvang je een persoonlijk berichtje in je Fashionlab account. Samen met de koper handel jij als verkoper de bestelling af. Fashionlab staat hier niet tussen en verdient hier niets aan.

Maak eerst een account aan op Fashionlab en ga vervolgens naar je eigen account. Rechts naast je naam zie je een afbeelding staan met 'Creëer een Vintagelab'. Klik daarop en voeg een beschrijving toe van jouw Vintagelab. Omschrijf bijvoorbeeld de stijl van de items in jouw Vintagelab of de merken die je verkoopt. Je kunt dit op elk moment weer aanpassen

.

Upload een foto van bijvoorbeeld je kledingkast of je fav' fashion item. Deze foto zal te zien zijn als afbeelding van jouw Vintagelab.

Klik tenslotte op: creëer een Vintagelab. Je kunt nu items toe gaan voegen die je wilt verkopen.

Ga naar je Vintagelab en klik op 'product toevoegen'. Vul alle verplichte velden in (hier staat een * achter) Voeg tenslotte een of meerdere foto's toe van je item. Tip: maak een duidelijke foto van de voorkant, achterkant en details van je kledingstuk, schoenen of accessoire. Klik als laatste op 'toevoegen' en je item staat klaar om verkocht te worden.
Je kunt in je Vintagelab alle items die je verkoopt terugvinden. Zet 'status product' op 'verkocht' als het item verkocht is. Dit item kunnen andere Fashionlabbers nu niet meer zien in je Vintagelab. Je kunt er ook voor kiezen het item te verwijderen uit je Vintagelab. Dit doe je door op het prullenbakje achter je item te klikken. Let op: verwijdering van een item kan niet meer teruggedraaid worden.
Een item blijft altijd online staan. Pas als je zelf het item op 'verkocht' zet of helemaal verwijderd, zal het niet meer te vinden zijn.
Voor het mooiste resultaat gebruik je JPG, PNG of GIF bestanden van minimaal 350X445 pixels.
Alle informatie in je Vintagelab kun je te allen tijden wijzigen door op 'bewerken' te klikken naast 'mijn Vintagelab'.
Hier zie je de items uit jouw Vintagelab waarnaar het meest gekeken wordt door andere Fashionlabbers.
Je kunt zelf natuurlijk ook anders Vintagelabs volgen. Bewaar je favoriete Vintagelabs door op 'Save your fav'' te klikken. Het overzicht vind je gemakkelijk terug in je eigen Vintagelab.
Net als in je Fashionlab account kun je ook in je Vintagelab een 'Wishlist' aanmaken met vintage items die je later nog eens wilt bekijken of eventueel wilt kopen. Klik op 'Save your fav'' en het item wordt opgeslagen in je wishlist.
Hier vind je de items uit andere Vintagelabs die je als laatste bekeken hebt.
Andere Fashionlabbers kunnen een review achterlaten onder je Vintagelab. Ook kunnen ze je Vintagelab beoordelen op 'Verkopersevaluatie', 'Productinformatie' en 'Verzending'.

Verkopen en kopen

Geef een zo duidelijk mogelijke beschrijving over het item dat je verkoopt, inclusief maat, kleur en conditie. Maak ook mooie, niet te donkere foto's zodat het item duidelijk zichtbaar is. Tip: wil je het product verzenden? Zet de verzendkosten dan in de beschrijving erbij of zet duidelijk neer dat de verzendkosten voor de koper zijn.

Door reviews achter te laten bij Vintagelabs van andere Fashionlabbers, zullen zij ook jouw Vintagelab sneller bezoeken.

Andere Fashionlabbers kunnen jou via de 'reageer' button bij je item een bericht sturen wat zichtbaar is in je Fashionlab account. Jullie kunnen zo de prijs en eventuele verzendkosten afspreken.
Heb je in een van de Vintagelabs een item gezien waar je interesse in hebt? Klik dan op de 'reageer' button en stuur de verkoper een bericht. Samen met de verkoper kun je de prijs bepalen en de eventuele verzendkosten die er nog bij komen. De verkoop handelen jullie samen af dus Fashionlab staat hier verder niet tussen.
De betaling handelen zowel de verkoper als de koper netjes af. Fashionlab staat hier niet tussen. Wil je misbruik melden? Neem dan contact met ons op.
Met de Vintagelabs willen we elke Fashionlabber de mogelijkheid bieden haar 'oude' kleding te verkopen. Misbruik, discussies, nare reacties, spam en reclame stellen we daarom niet op prijs. Zie je dat er misbruik gemaakt wordt? Geef het dan aan ons door via het contactformulier.
Je kunt ervoor kiezen je gekochte vintage item te laten verzenden door de verkoper. Spreek samen de verzendkosten af, deze worden meestal door de koper betaald. De verzending en de kosten hiervan handelen zowel de koper als de verkoper netjes af. Fashionlab staat hier niet tussen. Wil je misbruik melden? Neem dan contact met ons op.
populaire acties